Universal Orlando kondigt VelociCoaster officieel aan

Al maanden konden we de bouw volgen van de nieuwe achtbaan in Universal Orlando. Dat de achtbaan een Jurassic thema zou krijgen werd al snel duidelijk wanneer we de nog verpakte dinosaurus beelden zagen toekomen. Toch bleef het wachten op een officiële aankondiging vanuit het park om de naam te weten te komen.

 

Universal Orlando  deelde onlangs een teaser video waarin ze eindelijk officieel VelociCoaster voorstelde als nieuwe achtbaan. Deze achtbaan zal meteen twee regionale records breken, dat van hoogste en dat van snelste achtbaan van Florida.

 

 

VelociCoaster zal een achtbaan worden die tot tweemaal toe gelanceerd wordt met een topsnelheid van 112 km/u en op het hoogste punt is de nieuwe achtbaan bijna 47,2 meter hoog. De fabrikant is het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides . Doorheen de rit zitten enkele spectaculaire elementen verwerkt zoals een 74,2 meter hoge Top Hat Outside en een 30,5 meter lange Zero-G Stall.

Het filmpje doet vermoeden dat we in de huid kruipen van een van de Velociraptors uit de Jurassic World film, zoals Blue. Zo beleef je zelf de jacht die de beesten uitvoeren.

 

De bouw kan hier gevolgd worden.

 

Bron en foto: Universal Orlando