Fotoverslag: Freizeitpark Ruhpolding – 10 juli 2020

Tijdens een grote trip langs diverse Duitse en Oostenrijkse parken hield Themeparkfreak Benjamin halt bij het sfeervolle Freizeitpark Ruhpolding. Dit recreatie- en sprookjespark bestaat al meer dan 50 jaar en heeft sinds 2011 een fraaie achtbaan in haar attractieaanbod. Hoe deze dag amusante dag eruitzag kan je volgen op de foto’s die Benjamin er maakte.

 

Ruhpolding is eigenlijk een kuur- en toeristenplaats in de Duitse deelstaat Beieren maar het herbergt ook een bosrijk en pittoresk pretpark. In het park kunnen bezoekers genieten van diverse attracties. Het park legt overduidelijk de nadruk op samen spelen. Zo zijn er in het park her en der kermisspelletjes aanwezig. Deze spelletjes zijn bedoeld om met meerdere personen tegelijkertijd te spelen.

Het meest opmerkelijke spel was ongetwijfeld de Duitse variant van de kamelenrace. De kamelen werden echter vervangen door poppetjes van Duitse meisjes die in dirndl gekleed zijn, een traditionele Beiers/Oostenrijkse klederdracht. Hier moeten de deelnemers met een bal rollen. De bal kan in verschillende gaten vallen. Het ene gat kent een hoger puntenaantal dan het andere. Hoe meer punten je haalt hoe sneller jouw poppetje naar boven stijgt. Wanneer het poppetje opwaarts beweegt, begint het ook rond te draaien, waardoor het rokje aan het zwieren gaat als bij de traditionele volksdansen. Wie als eerste zijn poppetje tot op het hoogste niveau kan brengen wint het spel.

In Freizeitpark Ruhpolding kunnen ook liefhebbers van sprookjes hun hartje ophalen. Ook hier worden bekende sprookjes uitgebeeld in de vorm van een waar sprookjesbos. Er is ook een grote kristalmijn in het park waar we de lokale kaboutertjes lustig aan het werk kunnen zien. Bij de kristalmijn is er zelfs een groot interactief aspect aanwezig. Bezoekers kunnen hier namelijk draaien aan verschillende kleppen die de kabouters in beweging zetten. Naast sprookjes en kabouters herbergt het park ook nog enkele dinosaurussen.

Uiteraard kwam Benjamin hier niet enkel om de gezellige sfeer op te snuiven. Er valt in Freizeitpark Ruhpolding ook een coastercredit te verdienen! Deze is zelfs niet van de minste. De achtbaan van het park heet Gipfelstürmer en werd in 2011 gebouwd door de Duitse attractiefabrikant Gerstlauer Amusement Rides. Het gaat over een rasechte Shuttle Coaster, omdat de baan zowel voor- als achterwaarts wordt afgelegd tijdens dezelfde rit. Het is voornamelijk de eerste gondel van de trein die deze achtbaan zo opmerkelijk maakt, omdat deze bestaat uit de kop van een ram.