Nieuwe achtbaan Adventureland gaat de hoogte in

Het Amerikaanse Adventureland vervangt in 2021 haar oude achtbaan Dragon door een gloednieuwe 4D Free Spin-achtbaan genaamd Dragon Slayer. Het park is eerder deze maand begonnen met de installatie van de nieuwe attractie.

 

Vorige zomer maakte het Amerikaanse pretpark Adventureland bekend dat ze haar iconische looping coaster Dragon voorgoed ging sluiten en vervangen door een nieuwe 4D Free Spin van de Amerikaanse achtbaanfabrikant S&S Sansei. De specifieke hoogte, snelheid en lay-out van de baan is nog niet naar buiten gebracht, maar hoogstwaarschijnlijk wordt deze zeer gelijkaardig aan de andere acht installaties van dit achtbaantype.

Eerder deze maand deelde het pretpark op haar sociale media dat de werkzaamheden voorspoedig liepen en op 9 oktober 2020 werden de eerste grijze supports van Dragon Slayer geplaatst. Nu, enkele weken verder, zijn ook de eerste rode baandelen in het stationsgebied en een deel van de lifthill geplaatst. Enkele dagen geleden kwamen ook de treintjes toe.

Dragon

Dragon Slayer wordt de vervanger van de bijna 30 jaar oude achtbaan Dragon, een creatie van de Amerikaanse fabrikant Hopkins Rides die opende in 1990. De achtbaan was 685,8 meter lang inclusief twee inversies, 27,4 meter hoog en behaalde een snelheid van 89 km/h. De twee iconische loopings en de lifthill van Dragon zijn nog steeds te zien op bovenstaande bouwfoto’s. Of deze gaan blijven staan is momenteel nog niet bekend.

 

Een precieze openingsdatum geeft Adventureland nog niet vrij, maar onderaan de Facebook-post sluit het park af met “#ComingInJune”, wat wijst op een geplande opening in juni 2021.

 

 

Bron en foto’s: Adventureland Park