Wintereditie Sinksenfoor gaat niet door

Door de reeds aangekondigde maatregelen om de opmars van Covid-19 tegen te gaan, komt het niet echt als een verassing, dat ook de Winterfoor in Antwerpen niet zal doorgaan. Normaal zou deze plaatsvinden vanaf 21 november 2020 tot 13 december 2020

 

Het klinkt misschien een beetje gek Sinksenfoor in de winter, aangezien deze normaal tijdens de Pinksterperiode valt. Maar door de eerste corona-lockdown werd de editie van dit jaar afgelast. Toch  wilde de stad Antwerpen een oplossing te bieden door een wintereditie van deze kermis te organiseren.

 

Tweede corona golf strooit opnieuw roet in het eten

Door de recente maartregelen zouden er maar 200 mensen aanwezig mogen zijn, en ook het openen van eet- en drankstanden is verboden. Niet veel reden dus om de winterfoor te laten doorgaan. “We konden niet anders dan deze beslissing te nemen” zegt schepen voor markten en foren Peter Wouters.

“Dit is een zware financiële domper voor de foorkramers, de stad zal dan ook met hen in gesprek gaan om ondersteuning te bieden en te kijken wat er mogelijk is in de toekomst.”

Ook de eindejaarsperiode van de stad Antwerpen zal er anders uitzien. Er zal geen schaatsbaan zijn en ook geen kerstmarkt. Ook andere activiteiten zullen geannuleerd worden. Wel zal de stad in de Kerstsfeer aangekleed worden.

 

Bron: GVA