Bobbejaanland biedt als enige Belgische park een volwaardig Halloween aan

Bobbejaanland zal in tegenstelling tot andere grote Belgische parken als Walibi, Bellewaerde en Plopsaland De Panne wel een volwaardig Halloween aanbod aanbieden. Dit evenement zal plaatsvinden van 17 oktober tot 8 november.

 

Wie Bobbejaanland bezoekt van 17 oktober tot 8 november zal toch nog een volwaardig Halloween evenement kunnen beleven. De highlights dit jaar worden drie spookhuizen en vijf scare zones. Nieuw is wel dat je je plekje in de spookhuizen moet reserveren met online tickets, alsook zijn deze niet meer gratis.

 

De Spookhuizen

Yummy

Welkom in Klinika Krawczyk. Hier maken plastisch chirurg dr. Krawczyk en zijn team van de wereld een mooiere plaats. Of de esthetische behandelingen steeds volgens plan verlopen, laten we in het midden. Iets zegt ons dat dokter Krawczyk een duister geheim achterhoudt. De kliniek betreden, doe je dus op eigen risico. Kom jij hier levend uit?

Dit spookhuis was nieuw in 2019 en werd gebaseerd op de eerste Vlaamse zombiefilm, Yummy met o.a. Clara Cleymans, Bart Hollanders & Maaike Neuville.

 

Sonar

Het jaar 2273. Constante zure regen en radioactieve straling hebben een ravage aangericht op aarde. De bevolking op aarde is uitgestorven of veranderd in vleesetende mutanten. De enkele mensen die het hebben overleefd maken deel uit van één van de clans die een onderlinge strijd uitvechten om leefbaar territorium. Een onderzeeër in het diepe water is de enige uitweg naar een leefbare wereld. Lukt het jouw clan om te ontsnappen aan de mutanten en het toxische water?

 

Bazaar Bizar

Vergeet de grappige, vrolijke clowns die je aan het lachen willen brengen. De clowns in Bazaar Bizarre willen maar één ding… jou doen gillen van pure angst! Daarvoor zijn alle middelen goed. Licht uit, blacklight aan en krijsen maar.

 

Scarezones

 

Monkey Clan – plein Adventure Valley

Maak kennis met de Monkey Clan. De stam aapachtigen heeft zich gevestigd in de jungle van Adventure Valley. Opperhoofd King Monkey duldt echter geen indringers. Het 4 meter grote, impressionante stamhoofd regeert met stalen hand. Ontsnap jij aan een aanval van zijn stamgenoten?

 

Circus Carnivalé – Cowboydorp

We reizen terug naar de jaren ‘30. Een geschifte circusdirecteur landt met zijn freakcircus in Cowboy Town. Deze gekke figuren deinzen niet terug voor een experiment met de Human Cannonball en zijn steeds opzoek naar nieuwe waaghalzen die willen plaatsnemen op het rad van de messenwerper. Neem jij graag een kijkje in je toekomst? Dan is de waarzegster van Circus Carnivalé waar je naartoe moet. 

 

Voodoo Bayou – plein tegenover Kinderland

De dreigende moerassen van Voodoo Bayou beloven niet veel goeds. Waan je in de leefwereld van het volk van Bayou in New Orleans, maar pas op voor de duistere krachten van Queen V. Baan je een weg langs het Voodootrail, maar doe dit nooit alleen. 

 

Toxic Waters – Indiana River zone

Een romantische wandeling op Coca Cola Beach? Denk maar gauw wat anders. De bevolking op aarde is gemuteerd door blootstelling aan zure regen. Jouw bezoek wordt verstoord door gewonde, afzichtelijke mutanten die je proberen te waarschuwen. Je enige vluchtweg is Sonar, een duikboot die je naar de laatst overgebleven zuivere bron vaart.  Of is de bemanning ondertussen ook al helemaal waanzinnig geworden?

 

Plaza de Los Muertos –Mexicaanse plein aan Dreamcatcher

Hou je van de sfeer van Halloween maar minder van scary monsters en de duistere kant? Tijdens Halloween toveren we Adventure Valley om tot een feestelijk en uniek plein. Waan je hier plots in Mexico tijdens de Dia De Los Muertos: reuzenskeletten, bloemen, muziek … zelfs La Calavera Catrina ontbreekt niet en komt soms een bezoekje brengen met haar wervelende dansshow ‘Cabalgata de Las Calaveras’! Kortom, een kleurrijke en muzikale plek waar jong en oud kunnen samenkomen om te genieten van het leven en zo de doden eren!

 

Ridder Muis

Ridder Muis is een doolhof speciaal voor de jonge Halloween-vierders. Ridder Muis, uit de gelijknamige serie, en haar beste vriendin Draak komen ook deze Halloween opnieuw tot leven in Bobbejaanland. In de spetterende show ontdekken de allerkleinste bezoekers het mysterieuze Moeras vanop de bezem van meneer Heks!

 

Nocturnes

Extra eng wordt het tijdens de nocturnes, waarop er heel wat meer enge wezens doorheen het park dwalen. Deze vinden plaats op 24/10, 31/10, 01/11, 06/11 en 07/11, het park blijft op deze dagen geopend tot 21 uur.

 

COVID-garantie

Kocht je reeds een ticket, voor een bezoek tussen 17/10/2020 en 08/11/2020, maar blijft het park noodgedwongen gesloten omwille van het Coronavirus? Dan wordt de geldigheid van je ticket automatisch verlengd tot 07/11/2021. Je dient op dat moment wel je nieuwe bezoekdatum te reserveren.

 

COVID maatregelen

  • Spookhuizen worden bezocht binnen je eigen bubbel, je beleeft deze dus niet samen met andere bezoekers
  • Door het reserveren van de timeslots, worden ook de wachtrijen ingeperkt
  • Voor zowel bezoekers ouder dan 12 jaar als acteurs is het dragen van een mondmasker verplicht
  • Bezoekers worden gevraagd om voor en na het betreden van de maze hun handen te ontsmetten
  • De spookhuizen zelf worden op regelmatige basis ontsmet en bacterie-vrij gemaakt door middel van mobiele UVC desinfectielampen
  • Sommige decors werden aangepast: op die manier kunnen acteurs en bezoekers steeds een veilige afstand bewaren