Efteling stelt toekomstige uitbreiding uit

Efteling stelt haar uitbreidingsplannen uit ten gevolge van de coronacrisis, laat algemeen directeur Fons Jurgens weten in een interview. Het park had plannen om uit te breiden op een nieuw terrein achter Vogel Rok.

 

Algemeen is geweten dat de pretparken dit jaar zwaar getroffen worden door de coronacrisis. Nadat meerdere parken hun nieuwe attracties uitstelde naar 2021, komen er nu ook meerdere parken naar buiten met de informatie dat ze hun uitbreidingsplannen uitstellen. De Efteling kunnen we hieraan toevoegen, de geplande uitbreiding op een nieuw terrein achter Vogel Rok komt er voorlopig niet. 

Het park is hard getroffen door de coronacrisis. Het liep miljoenen aan inkomsten mis, verschillende mensen verloren hun job, en nu worden de uitbreidingen dus ook uitgesteld. En natuurlijk is er nog de rechtszaak over de geplande uitbreidingen. Maar ook al zet de rechter volgende maand de uitbreidingen op groen licht, zeer vlug zal de geplande nieuwe achtbaan er niet komen.

Het geld is op stelt Directeur Fons Jurgen in een interview. Ook al zag de uitspraak van de rechter er rooskleurig uit, zo roodkleurig ziet het saldo van de Efteling eruit. Normaal zou de oostkant van het park, het deel naast het Efteling Hotel en achter het Kleuterhof als eerste gebruikt worden voor de uitbreiding van het park.

In een latere fase zou dan een deel van de parking opgeofferd worden, om plaats te maken voor attracties, er zouden hotels, parking en een kampeer plek bijkomen. Maar dit alles zal dus nog even moeten wachten.

 

Bron : BD, Looopings

Foto: Bob – Themeparkfreaks