SnowWorld verwerft meerderheidsbelang in Alpenpark Neuss

SnowWorld deelt mede dat zij haar belang in Alpenpark Neuss (Düsseldorf, Duitsland) heeft vergroot naar een meerderheidsbelang. Sinds januari 2019 bezat SnowWorld al 25% van de aandelen. Dat belang is nu verhoogd naar 66% van de aandelen. De overige aandelen blijven in bezit van de oprichters Johannes Janz en August Pollen van het Duitse indoor wintersport resort. Deze transactie wordt gefinancierd uit de bestaande kredietfaciliteiten bij KBC Bank en Belfius Bank. Door de verwerving van het meerderheidsbelang beschikt SnowWorld nu over zes indoorwintersport resorts in twee landen.

 

Alpenpark Neuss ligt vlak over de grens bij Düsseldorf en biedt naast indoorskipistes (met stoeltjeslift), een outdoor klim- en adventurepark, een gethematiseerde midgetgolfbaan, een wintersportwinkel en hoogwaardige gastronomie. Daarnaast kunnen gasten verblijven in het ‘superior vier sterren’ hotel of in één van de boomchalets. De activiteiten van Alpenpark Neuss zullen onder het huidige management worden voortgezet en worden opgenomen in het portfolio van SnowWorld. SnowWorld ziet veel potentie in een groei van de huidige bezoekersstroom uit Nederland en het vergroten van de marketingkracht van Alpenpark Neuss. Door het meerderheidsbelang geniet SnowWorld meer schaalvoordeel en kan het synergiën met haar overige activiteiten bewerkstelligen.

 

“Al vele jaren staat Alpenpark Neuss garant voor kwaliteit en ongeëvenaarde gastvrijheid. Dankzij het verkrijgen van het meerderheidsbelang verstevigen we onze positie in de internationale markt, zowel wat betreft kwalitatief aanbod als door geografische spreiding.”, aldus Wim Hubrechtsen, CEO van SnowWorld.