Gaat de Efteling in 2020 een spectaculaire gelanceerde achtbaan openen?

Er is heugelijk nieuws naar buiten gekomen over de Efteling. Het pretpark heeft namelijk plannen om een spectaculaire gelanceerde achtbaan te bouwen in hun park. De attractie moet komen te liggen op een nieuw stuk grond van 8 hectare groot aan de oostelijke kant van het park.

 

De Nederlandse pretparknieuwssite Looopings is met groot nieuws naar buiten gekomen. Volgens de website zal de Efteling een gelanceerde achtbaan bouwen die in 2020 moet openen op het nieuwe stuk grond waar het pretpark op wilt uitbreiden. De launch-coaster zal gebouwd worden door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides die we onder andere kennen van de gelanceerde achtbaan Taron in Phantasialand, de mega coaster Goliath in Walibi Holland en de bobsleeachtbaan Bob in de Efteling.

De Efteling wil dit nieuws vooralsnog niet bevestigen, maar Looopings meent dit met absolute zekerheid te weten. De openingsdatum van 2020 is nog wel voorlopig, want de vergunningen om uit te breiden op het nieuwe stuk grond zijn nog niet volledig in orde. Dat zou de bouw van het project mogelijks kunnen vertragen.

Veel details over het nieuwe project zijn nog niet bekend. We weten alleen dat het een grote spectaculaire attractie zal worden. Begin dit jaar zei Efteling-directeur Fons Jurgens nog dit: “De nieuwe attractie wordt geen kleintje, maar zeker geen zestig meter hoog.” Nog volgens de man zou het thema ook zeker en vast niet schreeuwerig worden.

Hiermee lijken de geruchten over een circus thema van de attractie in twijfel getrokken te worden. “Circus” en “niet schreeuwerig” zijn twee termen die meestal niet met elkaar gelinkt worden. Welke thema het dan eventueel wel zou kunnen worden is voorlopig nog onduidelijk.

In een gesprek met ThemeTalk vertelt Wessel Wit, de man achter Looopings, dat de Efteling niet zozeer de hoogste of de snelste achtbaan wil bouwen, maar vooral een achtbaan wil bouwen die een grote “wauw”-factor moet hebben.

 

Bron: Looopings