’s Werelds hoogste Mack Rides-achtbaan in opbouw bij Suzhou Paradise Forest World

Het gloednieuwe Chinese pretpark Suzhou Paradise Forest World pakt in 2022 wederom uit met een klepper van formaat. Dan opent het park de hoogste achtbaan ooit geproduceerd door de Duitse achtbaanfabrikant Mack Rides, met een hoogte van maar liefst 62 meter. Dit keer is het geen Hyper Coaster, maar een LSM-gelanceerde achtbaan.

 

Suzhou Paradise Forest World opende slechts in mei van dit jaar haar deuren, maar is nu reeds druk in de weer met haar eerste grote uitbreiding voor 2022. Dan opent Forest World immers een grootschalige LSM-lanceerachtbaan van de Duitse achtbaanbouwer Mack Rides. Met een hoogte van 62 meter en een vermoedelijke topsnelheid van 129,6 km/u wordt het niet alleen de hoogste, maar ook de snelste achtbaan die de Duitse fabrikant ooit heeft ontworpen en gebouwd. Hun vorige grootste installatie was DC Rivals HyperCoaster in het Australische Warner Bros. Movie World met een hoogte van 61,6 meter en een topsnelheid van 115 km/u.

Op concept-arts is te zien dat de achtbaanlay-out zal bestaan uit onder andere een Top-Hat, een verticale looping, een gigantische Cobra Roll, een Immelmann en enkele airtime-heuvels. Doordat het station rechtstreeks wordt gevolgd door de lanceerstrook kan de topsnelheid van bijna 130 km/u vermoedelijk in één keer behaald worden.

De bouwwerkzaamheden van de achtbaan zelf verlopen ook spoedig. Zo werden vorige week de eerste achtbaansupports op de bouwplaats geleverd. Op onderstaande bouwfoto’s is daarnaast ook duidelijk te zien dat de betonnen ruwbouw van het station reeds compleet is en dat de funderingen van de achtbaan gegoten zijn.

Tilt Coaster

Suzhou Paradise Forest World pakte tijdens haar opening eerder dit jaar ook al uit met een indrukwekkende achtbaan: een nieuwe generatie Tilt Coaster van de Chinese fabrikant Golden Horse. Bij deze achtbaan positioneert een achtbaantrein zich op een kantelend stuk achtbaanrail, waarna de trein wordt losgelaten om de rest van haar parcours te vervolledigen.

 

Bron: Roller Coaster Dream
Foto’s: guochanohei.club