DC Rivals HyperCoaster werd geopend in Warner Bros Movie World

Warner Bros Movie World, gelegen in de Australische staat Queensland, heeft de DC Rivals HyperCoaster geopend voor het grote publiek. Deze nieuwe hypercoaster is 61,6 meter hoog en is de langste achtbaan van het continent. Deze attractie opende ruim een week vroeger dan verwacht.

 

Warner Bros Movie World Australië heeft na een grondige testperiode en verschillende soft openingen de gloednieuwe achtbaan DC Rivals HyperCoaster ruim een week vroeger dan voorzien geopend. Deze knalroze achtbaan heeft een hoogte van 61,6 meter en behaald een topsnelheid van 115 km/u. Daarnaast is de baan met een lengte van 1399,9 meter, met voorsprong de langste achtbaan van Oceanië. De Hyper Coaster bevat een Non Inverting Loop van 40 meter hoog, een element dat lijkt op een looping maar waarbij de bezoekers niet overkop gaan.

Voor de bouw werd een beroep gedaan op de Duitse fabrikant Mack Rides. Het is de hoogste achtbaan die het bedrijf ooit gebouwd heeft en op onride beelden ziet het er alvast een spannende rit uit. Begin april werden de eerste trackdelen geleverd. Hierna ging de bouw razendsnel vooruit, want in juni stond al het grootste deel van de baan recht. In augustus werden de laatste trackdelen geplaatst en niet veel later begonnen de eerst testritten. Na een aantal soft openingen eerder deze maand werd de achtbaan bijna twee weken vroeger geopend dan voorzien.

 

De laatste zitjes van de achtbaan werden omgedraaid zodat het ook mogelijk is om het ritje volledig achterwaarts te beleven. Hoe dit ervaren wordt kan je alvast ontdekken in het onderstaande filmpje.

 

 

Video’s: Parks