Schwaben Park opent nieuwe achtbaan Hummel Brummel

Het Duitse Schwaben Park heeft zijn nieuwste aanwinst geopend. De nieuwe aangedreven achtbaan staat volledig in het teken van de bij en gaat door het leven als Hummel Brummel. De Duitse bouwer Wiegand stond in voor de bouw van de achtbaan.

 

Na de opening van Wilde Hilde in 2018 en de darkride Azura in 2019 heeft het Duitse Schwaben Park voor het derde jaar op rij een grote attractie geopend. De nieuwigheid van dit jaar kreeg de naam Hummel Brummel. Ondanks de aanhoudende coronacrisis heeft het park Hummel Brummel, in het midden van augustus, toch nog open gekregen.

 

Hummel Brummel is een omgekeerde, aangedreven achtbaan van de Duitse bouwer Wiegand, van het type Wie-Flyer. Hierbij hang je in een gondel onder de achtbaanrail. De gondel wordt over de gehele lengte van het parcours elektrisch aangedreven. In de bochten zwiert de gondel naar buiten om het vlieggevoel te versterken. 

 

Hummel Brummel heeft een lengte van 500 meter. In elke gondel is er plaats voor twee personen. Dankzij een speciale zitverhoging kunnen kinderen al vanaf 4 jaar en 105 cm een ritje maken. De attractie kreeg opvallende muziek van IMAscore.

Bron en foto’s: Schwaben Park