Intamin Amusement Rides stelt meerdere nieuwe attractie ontwerpen voor

Achtbaan- en attractiebouwer Intamin Amusement Rides is voor niemand nog een onbekende. Deze bouwer kennen we van Goliath in Walibi Holland, Taron in Phantasialand en de nieuwe Mega Coaster die volgend jaar geopend zal worden in Walibi Belgium. De Zwitserse bouwer stelde onlangs enkele nieuwe types achtbanen en attracties voor, waar ze een beetje lijken te hebben afgekeken bij de concurrerende bouwers.

 

Het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides deelde onlangs enkele nieuwe attractie concepten. De nieuwe concepten zijn onder andere drie achtbaantypes, een waterattractie en een thrillride. Toch kunnen we deze type niet compleet nieuw noemen, het bedrijf ging hiervoor leentje buur spelen bij de concurrentie.

 

Ultra Splash

Een van de concepten is de Ultra Splash. Bij dit type achtbaan zal men driemaal gelanceerd worden en eindigen met een splash. Klinkt dat bekend in de oren? Wel dat kan, want dit type lijkt enorm op de Power Splash van Mack Rides, zoals wij die kennen van Pulsar in Walibi Belgium.

Toch zit er een grot verschil tussen beide attracties. Waar Mack Rides gebruik maar van traditionele track, maat Intamin in dit ontwerp gebruik van een Single Rail track, die we ook kennen van de Amerikaanse bouwer Rocky Mountain Construction. Die bouwer gebruikt deze namelijk op haar Raptor achtbaan.

Bij de Ultra Splash zal een bootje achterwaarts, voorwaarts en opnieuw achterwaarts gelanceerd worden tussen twee spikes, om dan te eindigen met een gigantische splash. Deze splash wordt gecreëerd in een waterbassin dat zich snel vult na de derde lancering.

 

 

Hot Racer

De Hot Racer achtbaan maakt eveneens gebruik van een single rail track. Bij deze achtbaan ervaart men meerdere lanceringen en inversies. Voor dit type ontwikkelde Intamin alvast drie lay-out opties. De eerste optie is de Infinity. Men spreekt hier over de meest compacte racer achtbaan ter wereld. Twee treintjes worden hier naast elkaar gelanceerd en racen doorheen het parcours, waarin meerdere inversies zitten, die interactief zijn met elkaar. De track van beide banen is 330 meter.

Overdrive wordt een enkele achtbaan, waarbij men tweemaal gelanceerd wordt. Deze krijgt een lengte van 520 meter en een speciaal element met de Wallride Dive.

De grootste uitvoering wordt de Autodrome. Hier vinden we opnieuw twee tegen elkaar racende treinen op twee tracks. De lengte van deze achtbaan wordt 1019 meter. Men beloofd een wereldrecord aan race elementen, waarbij men elkaar tegenkomt, dit zullen er 20 worden. Er zijn twee echte lanceringen tijdens de rit en twee zogenaamde boosts.

 

 

Vertical LSM Coaster

De nieuwe Vertical LSM Coaster lijkt als ontwerp op de Sky Rocket II van Premier Rides, zoals we die kennen van Sky Scream in Holiday Park. Het grote verschil zal zijn dat er twee tracks naast elkaar lopen. Intamin spreekt hier van de compactste lanceerachtbaan ter wereld, die als uniek element heeft dat je ondersteboven wordt gelanceerd. Verder zal er een Zig Zag Loop verwerkt worden in de lay-out. De lancering gebeurt net als bij de Sky Rocket II in drie fases.

 

 

Giga Splash

Bij de Giga Splash zal men plaatsnemen in een bootje dat verticaal omhoog gebracht wordt door een lift die 285° rond draait, voor een panoramisch uitzicht. Deze lift brengt je tot een hoogte van 40 meter. Daarna volgt een drop van 87°, bijna verticaal dus. Met 100 km/u raas je nadien over een airtime heuvel, over een single rail track. Eindigen doe je met een gigantische splash. Daarna vaar je doorheen een 205 meter lang waterkanaal terug naar het station.

 

 

Tourbillon

De Tourbillon is een attractie die in eerste instantie ontwikkeld werd door ABC Rides. Voor de bouw van Cyborg Spin in Six Flags Great Adventure ging dit bedrijf een samenwerking aan met Intamin om een parkmodel te ontwikkelen, dat nu wordt verdeeld door Intamin zelf. Intamin ontwikkelde onder andere een ander soort harnas en een andere support structuur.

 

 

 

Bron: Intamin Amusement Rides