Gröna Lund maakt naam en thema nieuwe Inverted Coaster bekend

Het stadspretpark Gröna Lund bouwt al enkele jaren aan een nieuwe Inverted Coaster van de Zwitserse achtbaanfabrikant Bolliger & Mabillard. “Monster”, de naam van de nieuwe aanwinst, dekt volgens de twee eigenaars van het park perfect de lading van deze gigantische monsteruitdaging.

 

In het hart van de Zweedse hoofdstad Stockholm is men sinds 2018 bezig met de bouw van een nieuwe achtbaan van formaat. Het gaat over een Inverted Coaster van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard. De twee eigenaars van Gröna Lund, Mattias Banker en Johan Tidstrand, onthulden aan branchevereniging IAAPA enkele details omtrent deze nieuwe attractie. Voor het eerst in haar 137-jarig bestaan wordt er een grote nieuwe attractie opgebouwd wanneer het park geopend is voor het publiek. Vandaar dat de naam “Monster” uitstekend aanleunt bij de gigantische uitdaging om de bouw tot een goed einde te brengen. “In het begin dachten we: een stationsgebouw van acht meter onder de grond, hoe moeilijk kan dat zijn?”, aldus Banker.

Het achtergrondverhaal van de nieuwe achtbaan is gebaseerd op historische feiten uit Stockholm. Het metro-netwerk van de Zweeds hoofdstad had eerst een geplande halte op het eiland waar Gröna Lund zich bevindt: Djurgården. Volgens het pretpark werd het metrostation verlaten door enkele mysterieuze omstandigheden die zich voordeden tijdens de bouw. Nu, tijdens de herontwikkeling van het park, is het oude station opnieuw opgedoken, samen met het “Monster” dat er zich schuilhoudt.

 

 

Met een topsnelheid van 90 km/h razen bezoekers straks door de tunnel, over paden en langs gebouwen en attracties. De achtbaan gaat doorheen een volledig nieuw gebied, geïnspireerd op het Meatpacking District van New York City. “De gebouwen lijken gemaakt te zijn van hout, maar niets is minder waar. De gebouwen zijn ontworpen om een achtbaan te dragen”, voegt Banker er nog aan toe. Ook vliegt “Monster” straks langs een gloednieuwe Biergarten, waar elke twee minuten een achtbaantrein met 24 bezoekers te spotten valt.

Het nieuwe parkdeel opent in 2020, als het park tenminste nog opent dit jaar. De opening van de nieuwe achtbaan staat op de planning voor komend jaar. Volg alle ontwikkelingen op de voet via onze bouwupdates.

 

 

Bron: IAAPA, Gröna Lund