Verschillende nieuwe attracties geopend in Wiener Prater

Het grootste pretpark van Oostenrijk pakt dit jaar uit met heel wat nieuwigheden. Naast de bestaande attracties zijn er al zeker 6 nieuwe attracties in het park terug te vinden waaronder ook 3 achtbanen. Twee daarvan zijn ondertussen geopend en bij de derde worden momenteel de laatste details afgewerkt. Ook de Virtual Reality attractie Dr. Archibald – Master of Time werd ondertussen geopend.

 

Het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater, gelegen in de hoofdstad Wenen, pakt dit jaar uit met verschillende nieuwe attracties. Het gaat onder andere om de vaste nieuwe Fabri Booster, de achtbanen Roller Ball en Gesengte Sau en de tijdelijke attracties Euro Coaster en Dr. Archibald – Master of Time. Verder is er ook nog een nieuwe Starflyer al is het niet duidelijk of het hier om een permante of vaste attractie gaat.

 

Terwijl sommige nieuwe attracties nog in aanbouw zijn of volop getest worden om snel te kunnen openen. Hebben ondertussen ook verschillende andere al hun eerste bezoekers ontvangen. De tijdelijke attracties Euro Coaster, een hangende achtbaan van de Nederlandse exploitant Buwalda en Dr. Archibald – Master of Time, een indrukwekkende gethematiseerde attractie van de Duitse exploitant Greier, opende al meteen op de eerste openingsdag van Wiener Prater na de lockdown in het land.

 

Maar ook de nieuwe vast achtbaan Roller Ball opende ondertussen voor het publiek. Het gaat hier om een Roll Ball van het Zwitserse bedrijf Rides Engineers Switzerland (RES). De achtbaan is 28,50 meter hoog, een heel stuk hoger dan het prototype Wilde Hilde uit Schwaben Park die opende in 2018. Het speciale aan dit type achtbaan is dat de bakjes heen en weer schommelen tijdens de rit.

 

 

 

Verder is Gesengte Sau, de derde nieuwe achtbaan van Wiener Prater voor 2020, ondertussen ook geopend. Het gaat hier om een Bobsled Coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides die 610 meter lang is. De achtbaan is 24 meter hoog en bereikt een snelheid van 60 km/u.

 

 

 

Video’s: The Red Coaster Channel