Uitgetest: Dino Splash – Holiday Park

Naast Plopsaland De Panne heeft ook het Duitse Holiday Park dit jaar hun vernieuwde waterattractie “Dino Splash” geopend. Themeparkfreaks Sven en Jasper trokken begin juli naar het warme Holiday Park om de Duitse variant te beoordelen. En spoiler alert: we mogen als Belgen zeker jaloers zijn op deze versie.

 

De Duitse Plopsa vestiging Holiday Park heeft van de wintermaanden gebruik gemaakt om hun Rapid-attractie “Donnerfluss” te vernieuwen. Net als in Plopsaland De Panne staat deze populaire waterattractie nu in teken van ‘s werelds meest geliefde prehistorische wezens: dinosaurussen!

 

Eerste indruk

We moeten toegeven, de attractie ziet er op het eerste gezicht echt goed uit. Bij de wandeling van de ingang van het park naar de start van de wachtrij, passeer je eerst een indrukwekkend uitzicht waar de grote T-Rex de voorbijkomende boten toebrult. Daarmee is de toon gezet: een mooi gethematiseerde attractie met animatronics en landscaping. Sla je vervolgens de hoek om, word je begroet door een imposante ingangspoort, die stiekem heel hard gelijkt op de ingang van ZOO Antwerpen, en daar begint het avontuur.

Wachtrij

De wachtrij slingert langs enkele delen van de vaargeul en over nieuwe bruggen en bermen. Doordat het wachtrijverloop zo ingrijpend is veranderd, zijn er wel een groot aantal bomen moeten verdwijnen. Zeker op een warme zomerdag als vandaag werd de wachtrij daarom op sommige plekken drukkend warm in de volle zon, maar dit zal in de loop der tijd wel verbeteren. Voor de rest ziet de wachtrij er wel fantastisch mooi uit. Je passeert hier en daar een al dan niet bewegende dino, gevarieerde beplanting en andere thema-elementen. En als kers op de taart raast Expedition GeForce eens om de zoveel tijd langs de wachtrij, houd dat fototoestel al maar paraat!

Ritbeleving

Aangekomen op de draaischijf, neem je plek in de boten voor maximaal zes personen. Ook al zaten we door de Corona-maatregelen slechts met twee personen in de boot, wisten de eerste golven na het station ons al redelijk nat te maken. Tijdens de rit valt meteen op dat al het rotswerk is opgeknapt of volledig is vervangen, met de toevoeging van zelfs enkele nieuwe partijen. Ook viel de toevoeging van nieuwe watereffecten zeer goed in de smaak, zeker op zo’n warme dag. Zo zijn er op verschillende plekken waterfonteinen en -stralen toegevoegd voor extra fun. En uiteraard passeer je een aantal dino-standbeelden en de indrukwekkende T-Rex. De ritbeleving is zeker een grote verbetering tegenover “Donnerfluss” met meer interessante effecten en decoraties onderweg.

Eindoordeel

De vernieuwde Rapid River “Dino Splash” is zeker een schot in de roos van Holiday Park. Ze hebben niet alleen de wachtrij en omgeving van de attractie meer divers en interessanter gemaakt om naar te kijken, maar ze hebben ook de ritbeleving zelf weten verbeteren door de toevoeging van animatronics, water- en lichteffecten en andere thema-elementen. Het enige minpuntje dat wij kunnen opmerken is het gebrek aan schaduwrijke plekken in de wachtrij, maar met de loop der tijd zal dit ongetwijfeld verbeteren.