Uitgelicht: Sky Scream – Holiday Park

Sky Scream is een stalen achtbaan gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Premier Rides. Het was de tweede in haar soort, de Sky Rocket II. De achtbaan heeft een hoogte van 45 meter en een lengte van 263 meter, er wordt een topsnelheid van 100 km/u bereikt.

Bij het begin van de rit word je tot driemaal gelanceerd, een eerste maal voorwaarts, dan achterwaarts om een laatste keer aan volle snelheid gelanceerd te worden. Tijdens de rit ga je doorheen een inversie genaamde de inline twist en op het hoogste punt doorheen een Corkscrew.

De achtbaan opende in 2014 en verving de oude Vekoma Corkscrew Coaster Superwirbel. Het eerste jaar werd de achtbaan geopend, een jaar later werd een horror thema toegevoegd aan de wachtrij en omgeving. Voor nostalgie liefhebbers werd de kurkentrekker van Superwirbel aan de ingang van het gebied geplaatst.

Aan de achtbaan hing een prijskaartje van acht miljoen euro.