Voor het eerst water in wildwaterbaan Plopsaqua Landen-Hannuit

De bouw van Plopsaqua Landen-Hannuit blijft vooruit gaan, het waterpark wordt het tweede aquapark van de Plopsa Groep. Momenteel zijn de glijbanen van het park opgebouwd en stroomde voor het eerst water doorheen de wildwaterbaan. Het park zal normaal dit najaar geopend worden.

 

De Plopsa groep begon in december aan de bouw van haar nieuwe waterpark Plopsaqua Landen-Hannuit. Dit park is gelegen in beide gemeentes, op de grens tussen Vlaanderen en Wallonië. Net zoals in Plopsaqua De Panne zullen ook hier recreatie- en sportfaciliteiten gecombineerd worden. Het zwembad zal fungeren als nieuw stedelijk zwembad voor de steden Hannuit en Landen. Het zwemcomplex gaat zowel een 25-meterbad met acht banen als een instructiebad met vier banen huisvesten.

Daarnaast is er uiteraard ook het grote recreatieve gedeelte met onder andere drie glijbanen, een golfslagbad, een wildwaterbaan, bubbelbaden en een buitenzone. Dit recreatieve deel zal volledig gethematiseerd worden naar Maya de Bij en Bumba. Het is die wildwaterbaan die momenteel de eerste testen ondergaat. Men pompt water doorheen de constructie.

 

 

Plopsaqua Landen-Hannuit heeft een prijskaartje van in totaal 25 miljoen euro en zou dit najaar openen.

 

De bouw kan je hier volgen.

 

Bron: Plopsaqua Landen-Hannuit