Oostenrijk heeft er twee tijdelijke pretparken bij

Net zoals in vele andere landen zijn in Oostenrijk de kermissen nog steeds verboden, maar mochten de pretparken sinds eind mei opnieuw open. Daarom hebben de Oostenrijkse exploitanten de handen in elkaar geslagen en hebben ze twee tijdelijke pretparken opgebouwd, Steirer Park en Familypark Graz die beiden een klein Wiener Prater moeten voorstellen.

 

Steirer Park is gelegen in de Oostenrijkse gemeente Seiersberg, niet ver van de Sloveense grens. Familypark Graz zal zich bevinden in de gemeente Graz, een buurgemeente van Seiersberg. De kermissen lopen van donderdag 11 juni tot en met donderdag 30 augustus. Mocht het tegen dan nog steeds verboden zijn om kermissen te organiseren, zal men overwegen om de attracties langer te laten staan.

In Steiner Park staan onder andere botsauto’s, een breakdance, een spiegelpaleis, de familieachtbaan Drachenbahn, de slinger Hurricane, Mambo, de zweefmolen Kettenflieger, Tagada, Squeegee, de booster Freak, thrillride Blackout en nog een heleboel meer.

Welke attracties er in Familypark Graz zijn opgesteld is nog niet duidelijk.