Tsjechië organiseert kermis voor Nederlandse exploitanten

Er is fantastisch nieuws naar buiten gekomen voor de Nederlandse exploitanten vanuit Tsjechië. Het land heeft beslist om speciaal een kermis te organiseren voor hun Nederlandse collega’s te hulp te schieten. Drie maanden lang zullen de Nederlandse attracties opgesteld worden in de hoofdstad.

 

 

De Nederlandse kermisfamilies zitten al sinds de start van de coronacrisis met de handen in het haar. Kermissen zijn in Nederland verboden tot al zeker 1 september waardoor bijna het volledig kermisseizoen van 2020 in rook opgaat.

 

Nederlandse attracties brengen zomer door in Tsjechië:

De Tsjechische exploitanten hebben hun nu van hun mooiste kant laten zien, want zij organiseren speciaal voor de Nederlandse kermisfamilies een grote zomerkermis die zaterdag al van start ging en zal lopen tot 6 september. Deze kermis heeft de naam Fun Town en is gelegen op het Holešovice-beursterrein in de hoofdstad Praag, waar ook ieder jaar de Matejska Pout’ plaats vindt.

Fun Town zal voornamelijk bestaan uit Nederlandse attracties, aangezien de Tsjechische exploitanten al volop aan het rondtoeren zijn voor hun zomerseizoen. Vele Tsjechische exploitanten trekken in de zomer maanden naar de noordkust van Polen waar ieder jaar enorm veel toeristen terug te vinden zijn.

 

Matejska Pout’:

Het is niet de eerste keer dat Nederlandse exploitanten naar Tsjechië trekken. Traditioneel reizen er heel wat Nederlandse exploitanten met hun attracties ieder voorjaar naar het Oost-Europese land. Daar vindt namelijk elk jaar van februari tot april de Matejska Pout’ plaats, de grootste kermis van Tsjechië. Daar worden meer dan 50 attracties opgesteld, afkomstig uit 4 verschillende landen.

Dit jaar moest de kermis half maart vroegtijdig beëindigd worden wegens de coronacrisis. Een zware klap voor de exploitanten die hun voorjaar in rook zagen opgaan. Sinds 11 mei mogen in Tsjechië kermissen opnieuw plaatsvinden. Hiermee was Tsjechië het eerste land van Europa dat kermissen opnieuw toeliet.