Uitgelicht: Alpenexpress “Enzian” – Europa-Park

De Alpenexpress “Enzian” is een powered coaster. Deze achtbaan opende in 1984 en is daarmee de oudste achtbaan van het Europa-Park. Tijdens de rit ga je doorheen een diamantenmijn.

 

 

Alpenexpress “Enzian” is een zogenaamde powered coaster. Dit wil zeggen dat de trein gemotoriseerd is en niet volgens het principe van de zwaartekracht de rit aflegt. Deze achtbaan neemt je mee doorheen de diamantengrot.

Deze achtbaan werd gebouwd door Mack Rides. Hij legt een parcours af van 264 meter en is 6 meter hoog. De maximale snelheid bedraagt 45 km/h.

 

Sinds 2015 kan men ook opteren voor een ritje met virtual reality. Hiervoor koop je op voorhand een ticketje van €2 en kan je kiezen uit twee verschillende films. Tijdens de rit krijgt je een VR-bril opgezet en ga je op avontuur. De eerste VR-film is gebaseerd op de 4D-film van ‘Het geheim van Slot Balthasar’. Bezoekers worden meegenomen in de wereld van Ed Euromaus en zijn vrienden. Samen met hen beleef je in een wilde rit in een mijnkarretje alvorens je op de rug van een draak terugkeert naar Europa-Park. In een andere VR-film neem je plaats in een vliegtuig en maak je een wilde rit door de lucht.