Eerste land in Europa laat kermissen weer toe vanaf 11 mei

Er is onverwacht positief nieuws naar buiten gekomen vanuit Tsjechië. Daar heeft de regering beslist dat kleinschalige kermissen vanaf 11 mei weer toegestaan zijn in het land. Daarmee wordt het land het eerste van Europa waar exploitanten terug opnieuw hun boterham kunnen verdienen.

 

De kermiswereld zit sinds half maart in zak en as. Exploitanten over heel de wereld zien noodgedwongen toe hoe alle kermissen geannuleerd worden door het coronavirus. In België kunnen kermissen al zeker en vast niet door gaan tot en met 7 juni, in Frankrijk kan het al zeker niet tot half juni en in Duitsland en Nederland zijn er tot en met het einde van augustus al geen kermissen toegelaten. Daarnaast zijn er ook al vele kermissen in september en oktober geannuleerd.

Maar niet in Tsjechië. Daar worden vanaf 11 mei opnieuw kermissen toegelaten, de regering vermelde het woord ‘kermis’ zelf expliciet in haar besluit. In het land dat nauwelijks pretparken heeft, zijn er wel veel exploitanten en kermissen. Het was voor het land dan ook belangrijk dat deze kermissen terug zouden kunnen plaatsvinden.

 

 

Bron: Czech Kermis Tv