Fotoalbum: Monde Sauvage – mei 2020

Le Monde Sauvage is een combinatie tussen een dierentuin en een safaripark in Aywaille in de provincie Luik. Wanneer bezoekers met hun auto het park binnenrijden worden ze meteen ondergedompeld in een Afrikaanse safari met zebra’s, gnoes, struisvogels, giraffen, olifanten en neushoorns. Deze laatste drie diersoorten hebben echter geen vrije uitloop en kunnen dus niet bij de auto’s van de bezoekers komen.

Na de safari wordt de auto ingewisseld voor een fikse wandeling doorheen de rest van de dierentuin. Aan de grote parkeerzone is er een kinderboerderij met een grote speeltuin, maar ook een cafetaria waar volwassenen even kunnen uitrusten.

In de dierentuin is er een ruime verzameling aan katachtige diersoorten zoals leeuwen, panters, tijgers en poema’s. Er is een zone waar poolberen vertoeven maar ook pinguïns ontbreken niet aan het lijstje van pooldieren. Even verderop kunnen bezoekers dan weer talloze exotische en kleurrijke vogelsoorten bekijken.

In het park zijn er ook verschillende vijvers met in het midden telkens een eiland. Op de eilanden zitten veelal verschillende apensoorten zoals chimpansees, orang-oetans, baardaapjes en lemuren. De dwergaapjes zitten in de tropische serre. Andere benoemingswaardige diersoorten in de uitgebreide verzameling aan diersoorten in Monde Sauvage zijn de witte wolven, bruine beren en rode panda’s.