Skara Sommarland gaat dit jaar niet open

Het Zweedse park Skara Sommarland heeft na lang wachten een moeilijke beslissing moeten nemen. Na weken onzekerheid over een eventuele opening, heeft het park beslist dit jaar gesloten te blijven. Deze beslissing kwam er nadat het park geen garanties kon krijgen van de overheid over een eventuele heropening. Momenteel zou het park maximum 50 personen mogen toelaten, omdat het beschouwd wordt als een openbare plaats, wat totaal niet haalbaar zou zijn.

 

In een persbericht laat het Zweedse pret- en waterpark Skara Sommarland weten dat het dit jaar niet zal heropenen, hiermee komen ongeveer 550 personen zonder werk te zitten. “Het was een zware beslissing”, vertelt Janne Nilsson, CEO van Skara Sommarland, “maar de overheid laat ons geen andere keuze.“

De Zweedse regering verbiedt voorlopig bijeenkomsten van meer dan 50 personen op openbare plaatsen dat voor Skara Sommarland een onhoudbare situatie zou zijn. Om het seizoen nog enigszins te redden moest er voor de midzomer een positief bericht vanuit de regering komen, maar jammer genoeg laat dat op zich wachten. Het park heeft naar eigen zeggen drie weken nodig voor het weer zou kunnen opstarten na een positief bericht, wat zou betekenen dat men het hoofdseizoen grotendeels mist.

Het park vindt het eens zo jammer dat men nu de twee nieuwigheden niet zal kunnen aanbieden. Een daarvan zou de Thrillride Snake worden, een Chaos Pendle, uit het assortiment van de Australische fabrikant Funtime die vorig jaar nog in Gröna Lund stond.

 

 

Bron en foto: Skara Sommarland