Disneyland Parijs kondigt gefaseerde heropening aan

Vandaag kondigde Disneyland Parijs een gefaseerde heropening aan vanaf 15 juli 2020, te beginnen met Disneyland Park, Walt Disney Studios Park, Disney’s Newport Bay Club Hotel en Disney Village. De heropening strookt met de richtlijnen van de Franse gezondheidsautoriteiten en is besproken met vakbondsvertegenwoordigers van het Comité Social et Economique (CSE). Disneyland Parijs zal met een gecontroleerde capaciteit heropenen. Verbeterde gezondheids- en veiligheidsprotocollen en een nieuw online reserveringssysteem moeten daarvoor zorgen.

 

Disneyland Parijs kondigde niet enkel haar parkheropening aan. Zo zal er ook een gefaseerde heropening zijn van de Disney-hotels, waaronder Disney’s Hotel Cheyenne op 20 juli, Disney’s Hotel Santa Fe op 3 augustus en het Disneyland Hotel op 7 september. Disney’s Sequoia Lodge Hotel en Disney’s Davy Crocket Ranch blijven in de zomer gesloten en de heropeningsdata worden op een later tijdstip aangekondigd.

“We zijn allemaal enthousiast om tijdens de komende weken op te bouwen naar een heropening”, zegt Natacha Rafalski, directrice van Disneyland Parijs. “We zijn verheugd om te zien dat één van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Europa weer geopend zal worden”, zegt Sophie Huberson, uitvoerend directeur van Le Syndicat National des Espaces de Loisirs, d’Attractions et Culturels (SNELAC). “Dit is een belangrijke mijlpaal voor de toerisme- en vrijetijdsindustrie in Frankrijk en dit zal een cruciale stap zijn in het herstel van onze industrie.” SNELAC is de organisatie die pretparken, recreatie- en culturele gebieden in Frankrijk vertegenwoordigt.

Het maximale aantal bezoekers in het park zal gelimiteerd worden. Dit vereist een geavanceerd ticketsysteem met reserveringen om tegemoet te komen aan de coronamaatregelen. Als gevolg hiervan zullen sommige ervaringen, shows of evenementen niet beschikbaar zijn of kunnen ze worden gewijzigd bij heropening. Afhankelijk van de evolutie van de veiligheidsmaatregelen en aanbevelingen van overheidsinstanties. The Lion King: Rhythms of the Pride Lands en Jungle Book Jive – de twee best beoordeelde amusementsvoorstellingen – zullen later in de zomer terugkeren. Hoewel ontmoetingen met personages tijdelijk niet beschikbaar zijn, zullen personages in de parken op nieuwe manieren terug te vinden zijn om gasten te vermaken en te verrassen.

Andere ervaringen zoals speeltuinen en make over-ervaringen blijven tijdelijk niet beschikbaar. Bovendien worden FastPass-services opgeschort om het nodige wachtrijbeheer voor attracties mogelijk te maken. Cast members en gasten van 11 jaar en ouder moeten ook een mondmasker dragen.

Om toegang tot het park te krijgen moeten gasten die niet-gedateerde tickets bezitten en houders van een abonnement zich registreren op een nieuwe online reserveringssysteem, dit zal begin juli beschikbaar zijn. Gasten die al een gedateerd ticket hebben hoeven zich niet opnieuw te registreren. Kaartjes zijn voorlopig niet meer beschikbaar aan de kassa van het resort.

Meer informatie over specifieke maatregelen is beschikbaar op www.disneylandparis.com.

 

 

Bron: Disneyland Parijs