UK Trip 2019: Dag 7 – Oakwood Theme Park

Tijdens deze tijden van corona nemen we jullie graag mee naar vorig jaar, toen we nog wel gewoon naar onze geliefde pretparken konden gaan. In april 2019 gingen 4 echte credithunters op jacht in het Verenigd Koninkrijk. Benjamin, Jos, Lennert en Jonathan trokken er 13 dagen op uit om de grootste en kleinste pretparken van het land onveilig te maken.

 

Op de zevende dag van de trip bezochten we 3 pretparken in Wales. Het hoofdprogramma was Oakwood Theme Park, het grootste pretpark van Wales. Tijdens de avond bezochten we nog Coney Beach Pleasure Park en Barry Island Pleasure Park, twee pretparkjes die zich aan de kust bevinden, net zoals vele andere parkjes in het Verenigd Koninkrijk.

 

Oakwood Theme Park:

Oakwood Theme Park is een themapark in het Engelse Wales dat maar liefst vijf achtbanen op haar palmares heeft staan. De twee meest bijzondere achtbanen zijn ongetwijfeld Megafobia en Speed: No Limits. De ene een houten machine die nierstenen verwijdert, de andere een stalen kunstwerkje van maar liefst 35 meter hoog. Herbeleef samen met ons deze dag aan de hand van dit fotoalbum.

 

Coney Beach Pleasure Park:

Het pretpark Coney Beach ligt in het hartje van Porthcawl, nabij Sandy Bay, een van de zeven baaien van de historische kustplaatsen in Zuid-Wales. Het eigen strand van het park is bijna anderhalve kilometer lang, ideaal voor surfers en zwemmers. In het park zijn er twee achtbanen. Een Go-Gator en de stalen familieachtbaan Nessi.

 

Barry Island Pleasure Park:

Barry Island is een pretpark dat zich bevindt in Wales. Het park lijkt erg veel op een permanente kermis. Bezoekers kunnen gratis naar binnen, maar er moet wel betaald worden per attractie die je wilt uitproberen. In het park vinden we twee achtbanen terug. De grootste achtbaan heet Cyclone en komt uit de stallen van de SBF-Visa Group. De andere achtbaan heet Dragon Challenge en is afkomstig uit het pretparkresort Alton Towers. Daar draaide deze Pinfari-achtbaan haar rondjes van 1983 tot en met 2010 en droeg ze de naam Beastie.