Eerste POV-video van nieuwe Vekoma Firestorm

Er is een allereerste onride-video van het gloednieuwe Firestorm-model van Vekoma naar buiten gekomen. De Nederlandse fabrikant deelde een video van de rollercoaster op haar Instagram-pagina. Hierop krijgen we een goed beeld van de spectaculaire launch coaster.

 

De Nederlandse fabrikant Vekoma heeft de afgelopen jaren heel wat rollercoasters van de nieuwste generatie ontworpen. Verschillende spectaculaire lay-outs werden gepubliceerd, met onder andere de presentatie van de Shockwave, Bermuda Blitz, Energy Storm, Hyper Space Warp, Top Gun Launch Coaster en Firestorm.

Van de Firestorm zijn er momenteel twee exemplaren in aanbouw. Het gaat over een exemplaar in het nieuwe Chinese pretpark World Fairytale Land in de provincie Hainan en Wrath Of Zeus in VinWonders te Phú Quốc in de Vietnamese provincie Kiên Giang.

Van deze laatste is nu een onride-video beschikbaar. Hiermee krijgen we voor het eerst te zien hoe de Firestorm rollercoaster er echt uitziet. Het was Vekoma die de eerste POV-video op haar Instagram-pagina plaatste. De rit ziet er alvast spectaculair uit!

 

Een ritje op Firestorm start met een lancering die de inzittenden aan een snelheid van 115 km/u tot een hoogte van 50 meter brengt. Op het parcours van 1.050 meter zijn er 3 inversies. Het gaat over een Heartline Roll, een Looping en een Corkscrew.

Wrath Of Zeus was origineel gebouwd voor een heel ander pretpark, namelijk Vinpearl Land. Vinpearl Land zou komen te liggen in Thủ Thiêm, het tweede district van Ho Chi Minh City, maar het pretpark werd uiteindelijk nooit gebouwd. De achtbaan werd een tijde opgeslagen langs een rivier, maar verhuisde midden 2019 naar VinWonders.

 

Bron: rcdb

Video: Vekoma