BREAKING: Eerste beelden van testritten Wakala in Bellewaerde!

Het West-Vlaamse pret- en dierenpark Bellewaerde heeft plotseling een video naar buiten gebracht van de testritten die plaatsvonden op de gloednieuwe achtbaan Wakala. Hiermee krijgen we voor het eerst beelden te zien van de testritten en krijgen we ook voor het eerst een duidelijk beeld op de volledige lay-out.

 

Bellewaerde heeft onverwacht een video naar buiten gebracht op haar YouTube kanaal over de nieuwe Family Coaster Wakala. Hierop zijn niet alleen voor het eerst testritten te zien van de achtbaan, maar krijgen we ook voor het eerst echt een volledig beeld van de lay-out. Het meest verassende stuk is de 21 meter hoge spike waarbij de trein bijna volledig tot het laatste stukje stuk track komt. Dit is extreem zeldzaam bij rollercoasters die een dergelijke spike hebben. Dit zal voor een sensationeel einde van de achtbaanrit zorgen.

 

De afgelopen maanden werd hard gewerkt aan de nieuwe rollercoaster. Net voor de jaarwisseling kwamen de eerste trackdelen van de achtbaan in het pretpark aan en sindsdien gingen de bouwwerken op een vlot tempo vooruit. Wakala is een Family Coaster die gebouwd werd door de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides. De achtbaan heeft een lengte van 660 meter, is 21 meter hoog en behaalt een snelheid van 50 km/u. Het gaat om een investering van 7,5 miljoen euro.

Alles over de nieuwe rollercoaster is hier terug te vinden.