Deel van Franse pretparken mogen open vanaf 2 juni!

Er is onverwacht goed nieuws naar buiten gekomen vanuit Frankrijk. Daar mogen binnenkort een groot deel van de pretparken al opnieuw open, onder strikte voorwaarden natuurlijk. Helaas wordt het land wel in twee delen gesplitst en enkel de parken in de groene zone mogen opnieuw open.

 

Frankrijk is een van de zwaarst getroffen landen in de wereld op vlak van aantal coronabesmettingen en overlijdens. Tot nu toe raakten meer dan 180.000 mensen besmet in het land en vielen er minstens 28.000 doden aan het coronavirus in Frankrijk. Hiermee is het officieel het 4de zwaarst getroffen land ter wereld na de Verenigde Staten van Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Italië.

Maar ook in Frankrijk is het licht op het einde van de donkere tunnel in zicht en dit resulteert in goed nieuws voor de pretparken. Vanaf 2 juni mogen een groot deel van de pretparken opnieuw open. Het gaat om de pretparken die gelegen zijn in de ‘groene’ zone van het land, waar de minste besmettingen zijn en het virus het best onder controle is. Pretparken in de ‘rode’ zone van het land, moeten helaas nog gesloten blijven. Mogelijk zelfs tot 15 juli, een maand en half later dus.

 

De groene zone bevindt zich in het midden en zuiden van het land. De rode zone loopt van de Belgische kust, tot aan de grens met Luxemburg, Duitsland en Zwitserland. Ook Parijs zit mee in de rode zone. Dat betekent helaas dat pretparken als Disneyland Paris, Parc Astérix, Nigoland, Walygator Parc, Fraispertuis City, Parc Saint Paul, Bagatelle, Dennlys Parc, Parc du Petit Prince, Didi’Land en Cigoland voorlopig gesloten moeten blijven.

Goed nieuws is er wel voor parken als Walibi Rhône-Alpes, Walibi Sud-Ouest, Parc Spirou Provence, Festyland, Parc Ange Michel, Cobac Parc, Kingoland, La Récré des 3 Curés, Futuroscope, Luna Park La Palmyre, Jacquou Parc, Europark, Lunapark Agde, Parc d’Attractions Marseillan-Plage, Amigoland, Magic Park Land, OK Corral, Magic World, Lunapark Fréjus, Antibes Land, Pirat’ Parc en de vele andere kleinere pretparken aan de zuidkust van het land.

 

Bron: Coaster-Actus