Uitgelicht: El Toro – Freizeitpark Plohn

In 2009 verbaasde het Duitse pretpark iedereen met de bouw van de houten achtbaan El Toro. Deze achtbaan is al jarenlang de blikvanger van het park, tot ze in 2019 concurrentie kreeg van Dynamite. El Toro werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Great Coasters International en geeft ondanks de kleine first drop een enorm snelheidsgevoel.

 

 

Sinds 2009 raast de houten achtbaan El Toro doorheen Freizeitpark Plohn. Deze achtbaan werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Great Coaster International. De rollercoaster is 24,5 meter hoog en 725,1 meter lang. Tijdens de rit wordt een snelheid bereikt van 73,4 km/h.

Over de baan rijdt een Millennium Flyer treintje dat plaats biedt aan 24 personen.  Wie een ritje wil maken moet tenminste 1,20 meter groot zijn met begeleiding en 1,30 meter zonder begeleiding.