Bijzondere zeehondenvrijlating door Corona-maatregelen

Op 14 april werd zeehondenpup Seppe vrijgelaten uit het zeehondenopvangcentrum van SEA LIFE Blankenberge. Seppe werd zo de eerste zeehond die binnen “Corona-tijden” wordt vrijgelaten in België. Om dit mogelijk te maken werd vanuit SEA LIFE Blankenberge een studie gedaan door het team dierenverzorgers en verliep de vrijlating in lijn met strenge maatregelen.

 

Bijzondere vrijlating

Bij deze vrijlating kon niemand aanwezig zijn, behalve het team dierenverzorgers. Dierenverzorgers droegen tijdens het volledige proces een veiligheidsbril, handschoenen en een mondmasker. De wagen waarmee de zeehond werd vervoerd, werd slechts door één dierenverzorger bemand om ten allen tijde de nodige afstand te bewaren tussen de dierenverzorgers.

 

 

Seppe

Zeehond Seppe werd opgevangen op 24 februari in Middelkerke. Hij werd verzwakt binnengebracht en had last van wondjes aan zijn oog, een gezwollen mond en koorts. In tussentijd genoot hij van goeie zorgen in het zeehondenopvangcentrum in SEA LIFE Blankenberge en is hij helemaal klaar voor zijn avontuur in zee. De zorgen voor de zeehond werden mede gefinancierd door zijn adoptie-ouder Karin Vanderveken en de “Seppe-vrienden”. Zo organiseerden ze onder andere een “hartjesrit” om de nodige fondsen te verzamelen.

 

Wat te doen bij het opmerken van een zeehond op het strand?

  1. Houd afstand en raak het dier in geen geval aan.
  1. Kijk of het dier gewond is. Zie je wondjes? Bel de brandweer of het zeehondenopvangcentrum.
  2. Ligt het dier in de vorm van een banaan, lekker opgekruld? Dan is het vast aan het uitrusten. Dit kan meerdere uren duren, indien het geen stress ervaart van omstaanders. Hou daarom 20 meter afstand.
  3. Ligt het dier hélemaal plat? Bel de politie of bezorg beeldmateriaal aan het zeehondenopvangcentrum (0477 34 58 90 / soszeehond@gmail.com).
  4. Is de zeehond overleden? Neem dan contact op met de brandweer.