Skyline Park maakt naam hoogste Star Flyer ter wereld bekend

Het Duitse pretpark Skyline Park zal dit jaar uitpakken met de allerhoogste Star Flyer ter wereld. Dit type attractie kan je het best vergelijken met een zeer uit de kluiten gewassen zweefmolen die je heel wat meters omhoog tilt. Het exemplaar dat Skyline Park dit jaar zal openen krijgt een hoogte van maar liefst 142 meter.

 

Binnenkort kunnen de bezoekers van het Duitse Skyline Park op een hoogte van 142 meter rondzweven in een nieuwe Star Flyer. Skyline Park bestelde bij de Australische/Oostenrijkse bouwer Funtime meteen de allerhoogste ter wereld.

Het bleef nog even wachten op de naam van de attractie, welke via een stemming kon gekozen worden via de facebookpagina van het park. Ondertussen werd bekendgemaakt dat de naam Allgäuflieger wordt.

De naam refereert naar de regio waarin het park gelegen is. Allgäu is een Zuid-Duitse streek, tussen Ulm en het Bregenzerwald en tussen het Bodenmeer en Garmisch-Partenkirchen. De bouw van de attractie kan je hier volgen.

 

Voorbeeld Starflyer uit Plopsaland De Panne

 

Hoogste ter wereld

Allgäuflieger wordt 142 meter hoog. Skyline Park verslaat hiermee de hoogste Starflyer van Europa die momenteel te vinden is in Gröna Lund en die 121 meter hoog is, maar ook de hoogste ter wereld die terug te vinden is in Orlando. Deze laatste is 137 meter hoog en opende in 2018.

 

Bron en foto: Skyline Park