Nieuwe attractie Plopsa Coo bijna klaar voor opening

In het Belgische pretpark Plopsa Coo heeft de CEO van de Plopsa Group de allernieuwste attractie al uitgetest. Deze attractie is van het type Windstar Z, gebouwd door Zamperla. Wanneer we deze zullen kunnen uittesten zal afhangen van de evolutie van de coronacrisis.

 

De nieuwe attractie van Plopsa Coo staat klaar om hopelijk binnenkort de eerste bezoekers te ontvangen. De Vlindervlucht/Le Vol Des Papillons is een Windstar Z van de Italiaanse bouwer Zamperla. Bezoekers maken in de molen zelf de beslissing of ze hoog of laag vliegen door zelf de vleugels te hanteren. Een ander exemplaar is te vinden in Holiday Indoor, het indoorpark van het Duitse Holiday Park, dat in 2018 opende onder de naam Mia’s Elfenvlucht. Deze werd gethematiseerd rond het figuurtje Mia & Me. Dit was zelfs het eerste exemplaar dat in Europa geopend werd.

 

 

Het thema van de molen in Plopsa Coo is Beatrice de Vlinder, uit de beroemde tekenfilmserie Maya de Bij. Kinderen mogen met begeleiding vanaf 110 cm de attractie betreden. Wie 10 cm groter is mag alleen de vlucht meemaken.

Wanneer we een ritje kunnen maken op deze leuke nieuwigheid blijft nog even afwachten, alles hangt af van de positieve evolutie van het coronavirus. De vroegste datum zal 8 juni zijn.

 

Bron en foto: Plopsa, Steve van den Kerkhof