Pretparkgames: Parkitect

De winter is voorbij, de lente is aangebroken en normaal gesproken genieten we dan eens zo hard van onze hobby in onze geliefde pretparken. Helaas dacht het coronavirus hier anders over en zijn we gedoemd om in ons kot te blijven tot het ergste achter de rug is. Om in deze moeilijke tijden toch wat pretparkplezier te kunnen beleven, zetten we vandaag het computerspel Parkitect in de kijker. Heb jij dit spel al eens gespeeld?

 

Parkitect is een pc pretpark-game in volle ontwikkeling door ‘Texel Raptor’ (momenteel nog steeds in een Alpha-Fase). De ontwikkelaars van het spel haalden de mosterd bij het bekende ‘Rollercoaster Tycoon’. Leuk om te weten, is dat dit nieuwe spel volledig werd opgezet via een crowdfunding website.

Het spel is vrij simpel: bouw te gekke attracties en winkeltjes, bepaal de toegangsprijs van je park en je merchandising, huur personeel in, beheer je stock-voorraden en creëer zo je eigen droompretpark.

Omdat het spel nog steeds in volle ontwikkeling is, kan je voorlopig enkel de sandbox-modus spelen. Ontwikkelaar ‘Texel Raptor’ is zeker van plan om andere spelmogelijkheden toe te voegen in de toekomst, zoals een campaign-modus. Aan de hand van verschillende missiedoelen zal je jezelf door verschillende levels kunnen worstelen. Wel kunnen gamers dus alvast een pretpark opbouwen. Er is alvast een aardig aantal verschillende achtbanen en andere attracties ter beschikking van de speler. Ook andere voorzieningen zoals horecagelegenheden, fonteinen, bomen en toiletten zijn voorzien.

Het plaatsen van attracties en andere zaken in het spel kost je natuurlijk virtueel geld, maar in deze sandbox-modus maakt dat niet zo heel veel uit, aangezien je onbeperkt in het rood kan gaan. Dit zal uiteraard veranderen in de toekomstige campaign-modus. De Sandbox-modus zal wel beschikbaar blijven.

Het spel heeft meer diepgang dan je in eerste instantie zou verwachten. Je kan bijvoorbeeld aparte paden aanleggen die alleen mogen worden gebruikt door werknemers, zodat bezoekers bijvoorbeeld niet zien dat je personeel de winkeltjes bevoorraad.

Je kan alvast een versie downloaden via deze site, let op, het gaat hier wel om een Alpha-versie. Dit wil zeggen, dat het team achter dit spel nog steeds bezig is met de ontwikkeling ervan. Elke maand krijg je nieuwe updates binnen, die het spel verbeteren. Een Alpha-versie kan je steeds aan een goedkopere prijs aanschaffen (aangezien dit spel nog niet volledig af is).

Dit spel kan alvast een topper worden in het genre. Wij kijken alvast uit naar de volledig versie ervan.

 

UPDATE: Ondertussen is het spel uitgebracht op 29 november 2018.

 

Bron: Parkitect