La Mer de Sable stelt opening nieuwe achtbaan uit door coronacrisis

Het Franse pretpark La Mer de Sable zou dit jaar een nieuwe familieachtbaan openen met de naam Silver Mountain. Door de coronacrisis en de daarbij horende verplichte sluiting, die nu al enkele weken duurt, heeft men echter beslist de opening een jaartje uit te stellen.

 

Na lange tijd zou het Franse pretpark La Mer de Sable dit jaar uitpakken met een nieuwe achtbaan. Het COVID-19 zorgt er echter voor dat het park nu al wekenlang de poorten verplicht gesloten moet houden. Een moeilijke situatie die alle pretparken treft. Hierdoor besloot men de nieuwe achtbaan Silver Mountain niet dit jaar te openen, maar pas volgend jaar.

Silver Mountain zou een achtbaan van Vekoma worden. Deze zou een familiaal karakter hebben. Over de statistieken werd nog weinig bekendgemaakt, enkel dat de baan 15 meter hoog wordt en 350 meter lang.

Het is niet het eerste park dat deze beslissing neemt, ook het Engelse pretpark Paulton’s Park stelt de opening van een nieuwe themagebied met een achtbaan en enkele andere attracties uit tot volgend jaar.

 

Meer corona updates kan u hier vinden.

 

 

Bron: La Mer de Sable