KMG druk bezig aan de bouw van thrillride Rock & Roll

De Duitse exploitant Ronny Deinert heeft een nieuwe thrillride gekocht. Het gaat om een gloednieuwe X-Drive attractie van KMG. De attractie krijgt de naam Rock & Roll en zal vanaf 2020 rondtoeren op de Duitse kermissen. Ondertussen zijn de bouwwerkzaamheden volop aan de gang.

 

Groot nieuws was het voor de Duitse kermisfanaten toen enkele maanden geleden bekendgemaakt werd dat de exploitant Ronny Deinert een gloednieuwe thrillride had aangekocht. Het gaat een spiksplinternieuw attractie van het type de X-Drive worden die gebouwd wordt door de Nederlandse fabrikant KMG.

Het prototype van de X-Drive ging pas vorig jaar voor het eerst in première. Het was de Nederlandse exploitant Jarno Otten die met de wereldprimeur mocht gaan lopen op de kermis van Volendam die in september plaatsvond.

Ronny Deinert mag nu uitpakken met het tweede verkochte exemplaar die de naam Rock & Roll zal krijgen. Ondertussen is de attractie volop in aanbouw bij de fabrieken van KMG. De première van de attractie was voorzien voor de kermis van de Duitse stad Paderborn die normaal had moeten plaatsvinden van 18 april tot en met 26 april 2020. Die kermis is wegens de coronacrisis afgelast.

 

De X-Drive is voorzien van een grote arm waar aan beide uiteinden telkens twee gondels zijn gehangen. In elke gondel hangen vier stoeltjes voor een totale capaciteit van 16 personen. De grote arm beweegt in het rond en ook de gondels kunnen rond hun as draaien. De afmetingen van de attractie zijn 17 meter breed, 17 meter lang en 25 meter hoog.

Hieronder kan u een video bekijken van de Dance Mix in Weert, dit is de allereerste X-Drive ooit gebouwd en die is in handen van de Nederlandse exploitant Jarno Otten.

 

Foto’s: KMG