Uitgelicht: Vampire – Walibi Belgium

Deze standaard SLC (Suspended Looping Coaster) achtbaan werd gebouwd in 1999 in het Belgische pretpark Walibi Belgium. Ten tijde van de bouw, was dit park echter nog in de handen van de Amerikaanse pretparkgroep Premier Parks welke later veranderde in Six Flags. In 2001 veranderde de naam dan ook naar Six Flags Belgium.

Vampire copy

Kenmerken voor een SLC achtbaan zijn dat de trein onder de rails hangt in plaats van er bovenop.
De achtbaan telt maar liefst 5 inversies, waaronder een sidewinder, een roll-over en een double inline twist. Verder beschikt deze attractie over 2 treinen, waarin telkens 20 personen kunnen plaatsnemen. De track is 689 meter lang, 33,3 meter hoog en een ritje duurt 1 minuut en 36 seconden. Het treintje behaalt een topsnelheid van 80 km/h.