Nieuwe thrill ride van KMG gaat in première op Nederlandse kermis

De Nederlandse fabrikant KMG heeft een gloednieuwe thrill ride ontwikkeld. Die nieuwe attractie wordt “X-Drive” genoemd en is zeer compact gebouwd, ideaal voor te transporteren. Als hoogtepunt zal het attractietype haar première kennen op de kermis van Volendam in Nederland.

 

KMG is al enige tijd bezig met de ontwikkeling van een nieuwe soort thrill ride. Het gaat om de thrill ride X-Drive die voorzien is van een grote arm waar aan beide uiteinde telkens twee gondels zijn gehangen. En elke gondel hangen vier stoeltjes voor een totale capaciteit van 16 personen. De grote arm beweegt in het rond en ook de gondels kunnen rond hun as draaien. De ontwikkeling van de attractie is nu klaar en alles wordt in gereedheid gebracht voor de première.

 

Het is de Nederlandse exploitant Jarno Otten die de attractie heeft aangekocht en er mee zal rondreizen op de Nederlandse kermissen. De première zal plaats vinden in Volendam in Nederland. Hierna zal de attractie nog aanwezig zijn op de kermis van Lisse, Weert, Venlo en onder andere Nijmegen.

 

Het unieke van de attractie is dat alles op slechts 1 trailer past. Dit is interessant voor de exploitanten, want dit betekend een hele hoop minder kosten. De volledige constructie weegt 39.500 kg en kan worden opgezet door slechts drie personen zonder kraan in ongeveer 4 uur. In totaal is de attractie 18 meter hoog.

 

Enkele foto’s:

Bron & Foto’s: KMG