Pairi Daiza stelt nieuwe ijsberen voor die onlangs arriveerden

In het Belgische dierenpark Pairi Daiza ontvingen ze onlangs twee nieuwe ijsberen, die hun intrek namen in een nieuw verblijf. Het zijn de zusjes Nuka en Qilak die ondertussen hun verblijf volop aan het verkennen zijn en een eerste duik namen in hun vijver. Deze dieren zijn afkomstig uit een Deens dierenpark.

 

Door de pandemie, veroorzaakt door het coronavirus COVID-19, is het voorlopig onduidelijk wanneer we weer een bezoekje kunnen brengen aan het Belgische dierenpark Pairi Daiza, maar dat betekent niet dat het park volledig stilstaat. Onlangs namen enkele ijsberen hun intrek in het park.

 

Nuka en Qilak, een ijsbeertweeling, kwamen onlangs aan in Pairi Daiza. Deze zusjes werden in 2016 geboren in de Deense dierentuin Aalborg Zoo. De zusjes zijn onderdeel van het nieuwe gebied The Land of the Cold. Ze namen al een eerste duik in hun vijver.

 

 

Het water in de bassins is even zout als zeewater en bevat geen chloor, hiervoor werd er een speciaal en ultramodern filtratiesysteem geplaatst. Bovendien hebben de beren toegang tot een gekoelde ijsgrot.

 

Overnachten

Binnenkort is het mogelijk om te overnachten vlakbij deze ijsberen, maar ook andere dieren zoals walrussen. Het Pairi Daiza Resort opent maar liefst 50 nieuwe verblijven en verdubbelt zo het aantal logementen.

 

Bron en foto’s: Pairi Daiza