Uitgelicht: Troy – Toverland

Troy is een houten achtbaan in het Nederlands pretpark ‘Toverland’. Deze attractie werd geopend in 2007 en gebouwd door Great Coasters International, of kortweg GCI.

 

troy metcopyr

 

Troy is de snelste en hoogste houten achtbaan van de Benelux. En ja hoor, het is een echte topper. Met een topsnelheid van 86.9 km/h raast de trein over het parcours en behoudt hij een hoog snelheidsgevoel gedurende de gehele rit.

De lifthill is 31,9m hoog en de tracklengte bedraagt maar liefst 1077,22 m. Het themagebied rond deze attractie is prachtig vormgegeven en volledig gebaseerd op de Griekse mythologie. Aan de ingang van Troy staat een grote replica van het bekende ‘paard van Troye’.

In 2016 organiseerde Toverland, ten voordele van de stichting Heppie, voor de 2de keer de ‘Troy Coaster Challenge’ op deze baan. De eerste editie vond plaats in 2010. Verschillende deelnemers gingen de strijd aan en trotseerden deze achtbaan gedurende een tijdspanne van 24u.