Seizoensopening Movie Park Germany voor onbepaalde duur uitgesteld

Door de huidige besluiten van de Bondsregering Duitsland en de premiers van de Duitse staten moet Movie Park Germany de opening van het seizoen verder uitstellen en kan het nieuwe seizoen helaas niet zoals gepland op 24 april 2020 beginnen.

 

“De veiligheid van onze gasten en medewerkers heeft natuurlijk nog steeds de hoogste prioriteit. Ook is het al nog te vroeg om een concrete openingsdatum te geven, u kunt erop vertrouwen dat we werken aan een zo snel en veilig mogelijke heropening van Movie Park Germany.  Zodra er een concrete openingsdatum is vastgesteld, nemen we direct contact met u op en informeren we u via onze website en social media-platforms.”, aldus Movie Park Germany.

“We staan in nauw contact met de verantwoordelijke autoriteiten. We hebben ook regelmatig contact met andere Duitse pretparken en faciliteiten via de Vereniging van Duitse Pretparken en Vrijetijdsbedrijven, kortweg “VDFU”. We trekken samen op om het park zo snel en veilig mogelijk te kunnen openen.”

In de media wordt momenteel gesproken over het verbod op grote evenementen tot 31 augustus, dat door de Duitse regering is ingesteld. Volgens de huidige indeling van de staat NRW wordt Movie Park als vrijetijds- en amusementscentrum hier expliciet niet door beïnvloed. Dit komt ook overeen met het zelfbeeld en de beoordelingen van de branchevereniging.

Movie Park Germany laat verder nog weten verheugd te zijn over de landelijke versoepeling van de door de federale regering aangekondigde coronamaatregelen en hopen dat ze in de nabije toekomst de deuren weer kunnen openen, uiteraard met de bijbehorende eisen en voorzorgsmaatregelen van de autoriteiten in acht genomen. Op 30 april zullen de kanselier en de regeringsleiders de ontwikkelingen opnieuw beoordelen en beslissen over de volgende stappen.