Pretparkboeken: Boek Bobbejaan

Bobbejaan, elke pretparkfan kent de naam. Deze zanger en pretparkdirecteur, die door het leven ging als jodelende fluiter & cowboy, staat in ieders geheugen gegrift.
Hij trad destijds op voor Amerikaanse & Canadese soldaten, was de eerste Vlaamse artiest die bekend was van Congo tot in Indonesië. Hij deelde zijn passie voor muziek en trad op met iconen zoals Elvis, Jacques Brel en vele anderen. Miljoenen platen werden verkocht. De lichtjes van de Schelde, Duivenkot & Café zonder bier kent u ongetwijfeld.

 

Hij toerde de wereld rond met zijn deuntjes. Hij had zelfs een eigen circus. Vervolgens kocht hij een stukje land in de Belgische Kempen. Van heinde en ver kwamen mensen naar zijn showzaal in Lichtaart. Stap per stap werd het moeras omgetoverd tot een heus pretpark.

Wat begon met een showzaal, enkele attracties zoals motorbootjes & een monorail veranderde al snel in een gigantisch pretpark met rollercoasters, thrill rides & darkrides, dit alles badend in een Western/Amerikaans sfeertje. Het bekende cowboydorp kende destijds nergens zijn gelijke.

Bobbejaan overleed op 17 mei 2010 aan een hartstilstand. Tom Schoepen beschrijft in dit indrukwekkende boek de gehele biografie van zijn roemrijke vader. Doorheen het boek vind je tevens prachtige foto’s van de hand van de bekende fotograaf Stefan Vanfleteren.

Een absolute aanrader voor elke Bobbejaan(land) fan.