Werken aan stationsgebouw nieuwe achtbaan Bellewaerde volop aan de gang

Het West-Vlaamse pretpark Bellewaerde is volop bezig met de bouw van hun nieuwe achtbaan Wakala. Ondertussen verschenen er foto’s van de bouwwerken aan het stationsgebouw. Hiervoor werd de firma Van Holme ingeschakeld. Wakala wordt een grote familieachtbaan voor het hele gezin die dit voorjaar moet openen.

 

De afgelopen maanden werden de grondvoorbereidingswerken uitgevoerd. Heel wat bomen werden gekapt en de oneffenheden werden uit het terrein gehaald. Net voor de jaarwisseling kwamen de eerste trackdelen aan in het pretpark. Het gaat om groene supports met grijs/bruine trackdelen die perfect in het bosrijke en natuurlijke landschap van Bellewaerde passen.

Begin januari 2020 werden aanzienlijk meer trackdelen geleverd en niet veel later gingen de werken de hoogte in met het installeren van de eerste trackdelen. Op 28 januari werd Wakala aan de pers voorgesteld en werd het baanverloop en de naam onthuld. Ondertussen zijn de bouwwerkzaamheden vergevorderd en is het stationsgebouw volop in aanbouw. Hiervoor werd de firma Van Holme ingeschakeld die in stond voor de volledige houten constructie.

Wakala is een Family Coaster die gebouwd wordt door de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides. De achtbaan krijgt een lengte van 660 meter, wordt 21 meter hoog en zal een snelheid behalen van 50 km/u. Het gaat om een investering van 7,5 miljoen euro. Alles over de nieuwe rollercoaster kan je hier terugvinden.

 

Foto’s: Van Holme Bvba