Uitgelicht: Baron 1898 – Efteling

Baron 1898 werd in 2015 gebouwd door de Zwitsere bouwer ‘Bolliger & Mabillard’, of gewoon kortweg ‘B&M’. Deze stalen achtbaan draait zijn toertjes in het Nederlandse pretpark de Efteling.

 

baron metcopyR

 

 

Baron is een dive coaster met een hoogte van 30 m en is daar boven nog eens een echt capaciteitsmonster. In elke treintje kunnen maar liefst 18 personen plaatsnemen. Eenmaal jouw treintje bovenop het topje van de lifthill staat, krijg je een prachtig zicht over het park. Net voordat de trein de diepte invalt, gaat deze nog even in de remmen. Je tuurt recht de diepte in. De adrenaline raast door je lijf. Plots hoor je “Hoogmoed komt ten val” en op dat moment lossen de remmen. Je duikt loodrecht naar beneden in een donkere tunnel. Wanneer je uit de tunnel komt, ga je doorheen 2 inversies (een Immelman inversie en een Zero-G Roll). De rit wordt afgesloten met een 360° helix. Na dit element kom je terug in het station. De baan haalt een topsnelheid van maar liefst 90 km/h en is 501 m lang. Een korte maar krachtige rit.

Deze attractie telt 2 voorshows. Hier wordt het verhaal van Gustave Hooghmoed, een rijke mijnbaron, aan de bezoeker verteld. Wist je dat de stem van de animatronic van Gustave werd ingesproken door Paul Van Gorcum (beter bekend als de baron uit Bassie en Adriaan)