Eerste achtbaan met jaar vertraging aangekomen bij Landerlebnis

Het Noord-Duitse pretpark Landerlebnis zal dit jaar uitpakken met een nieuwe achtbaan. Het gaat om een familieachtbaan die eigenlijk vorig jaar al had moeten openen. Ondertussen is de rollercoaster aangekomen in het park waardoor de opening niet lang meer op zich zal laten wachten.

 

Het Noord Duitse pretparkje Landerlebnis dat op driekwartier rijden ligt van de Nederlandse grens, opent dit jaar haar eerste achtbaan. Het gaat om een familiecoaster met de Big Apple / Wacky Worm lay-out, een achtbaan voor de allerkleinste dus.

De rollercoaster krijgt de naam Willi der Wurm, al is er nog onduidelijkheid over de schrijfwijze. Op de park map staat Willi der Wurm geschreven, op de Facebook pagina wordt gesproken van Willy der Wurm. Ondertussen is de achtbaan met een jaar vertraging aangekomen in het park.

 

Vorig jaar opende er ook al 2 nieuwe attracties. Het ging toen over Wilde Hilde, een glijbaantoren met meerdere glijbanen naast elkaar. Hoppel Gockel is dan weer een attractie waarbij de kinderen een ritje kunnen maken op een paardjesbaan, gebouwd door Metalbau Emmeln.

Landerlebnis werd opgericht in 2016 door de Duitse kermisfamilie Janßen. Zij bezitten onder andere ook de achtbaan Crazy Mouse. Dit is een wilde muis achtbaan met draaiende karretjes.

 

Foto: Landerlebnis