Opening UfO restaurant in Attractiepark Rotterdam uitgesteld naar 2018

Het Nederlandse pretpark Attractiepark Rotterdam dat nog in opbouw is heeft de opening van de allereerste attractie opnieuw uitgesteld. Het gaat over een 43 meter hoge restauranttoren waarvan de gondel kan draaien rondom zijn as. De openingsdatum van 1 oktober werd al eens uitgesteld naar november, maar nu heeft een woordvoerder van het park aan onze redactie laten weten dat het restaurant pas in 2018 zal openen.

 

UfO restaurant:

Rotterdam wordt binnenkort een bijzonder fenomeen rijker. Attractiepark Rotterdam pakt namelijk uit met een draaiend restaurant op 43 meter hoogte. De exploitanten van de toren, de ondernemende tweeling Sander en Robert van Oyen, noemen het zelf de prachtigste eetattractie van Nederland. De vorm van het restaurant heeft iets weg van een vliegende schotel. Hierdoor besloten de ondernemers om de attractie dan ook een toepasselijke naam te geven. Het UfO restaurant zal volgens de tweeling zowel prachtig alsook spectaculair worden.

Sander van Oyen, tevens eigenaar van ‘Restaurant The Cat Rotterdam’, is de gastheer die de eerste bezoekers persoonlijk zal ontvangen. Het restaurant mikt op bedrijfsevenementen waarvoor speciale ‘even los van de grond’-bijeenkomsten georganiseerd zullen worden en waarbij uiteraard ook gegeten kan worden. Naast het bedrijfsleven wordt er ook ingezet op de gewone consument. De gehele attractie zal – inclusief terras – zo’n 200-tal gasten kunnen ontvangen. Er worden zelfs 150 gratis parkeerplaatsen voorzien.

 

Opening uitgesteld:

De restauranttoren werd begin september op een paar dagen tijd volledig opgebouwd. Het was de bedoeling dat het restaurant vanaf 1 oktober operationeel zou zijn. Deze openingsdatum werd opgeschoven naar november, maar nu is het bericht binnengekomen dat de openingsdatum alweer werd uitgesteld.

Attractiepark Rotterdam liet aan onze redactie weten dat de opening waarschijnlijk pas in januari 2018 zal doorgaan. “We willen onze gasten natuurlijk ontvangen in een restaurant waar alles perfect geregeld is. We hebben extra tijd nodig om de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten”, aldus Vincent Bouritius, social media & content-medewerker bij Attractiepark Rotterdam. “We zetten alles op alles om misschien al in de gezellige decembermaand open te gaan, maar die garantie kunnen we nu nog niet geven”, vervolgt Bouritius. 

 

All inclusive-concept:

In de UfO zelf is er plaats voor 66 personen. Het restaurant biedt de bezoeker een ruim aanbod: zowel ontbijt-, lunch-, high tea- als grill gourmet-arrangementen zijn mogelijk (dit allemaal in buffetvorm). Het gehele aanbod is voorzien van all inclusive-prijzen. Zelfs frisdranken, wijn en bier zijn inbegrepen. De prijs voor een ontbijt, een lunch of een high tea bedraagt € 25,00. Het grill gourmet-arrangement kost € 45,00.

De openingstijden zullen aanvangen vanaf  8 uur ’s morgens tot middernacht. Naast het torenhoge draaiende restaurant zijn er op de begane grond ook twee restaurants die plaats bieden aan 56 personen per zaal en er is een groot terras waar ook nog eens 100 plaatsen zijn. Hier kan men eveneens koffie met gebak of een lichte maaltijd verorberen.

De ondernemende tweeling Sander en Robert van Oyen weet waar ze aan beginnen. Robert is met een achtergrond in de hotelschool de commerciële man die de deuren van het restaurant zal openen. Hij heeft door zijn ervaring reeds zijn weg  gevonden in de ondernemerswereld.  Sander, voormalig marketing manager met een achtergrond in de bedrijfskunde, is verantwoordelijk voor de algehele leiding en is tevens de woordvoerder ervan.

“We zijn erg blij met het vertrouwen dat we hebben gekregen van Hennie van der Most. We gaan er natuurlijk weer een succesverhaal van maken en daarna kijken we hoe we onze vleugels misschien nog verder uit kunnen slaan. Vooralsnog vinden we dit een fantastisch project”, aldus Sander & Robert.

 

Hennie van der Most:

De toren werd bedacht en gemaakt door de bekende ondernemer Hennie van der Most. Hij is eveneens de eigenaar van deze UfO toren en bezit ook enkele pretparken, waaronder: Nordsee-Spielstadt Wangerland (Duitsland), Wonderland Kalkar (Duitsland), Attractiepark Rotterdam (Nederland) en het voormalige Speelstad Oranje (Nederland).

Wie meer informatie wilt over de restauranttoren kan terecht op www.uforestaurant.nl.

Wil je meer te weten komen over de andere attracties van Attractiepark Rotterdam en de opbouw van het volledige park, dan moet je zeker hier een kijkje nemen.

 

 

Bron: Attractiepark Rotterdam