Parc de la Vallée neemt voor tweede keer achtbaan over van Nigloland

Het Franse pretpark Parc de la Vallée gaat dit jaar verschillende nieuwe attracties openen. Onder de nieuwe attracties is er ook een nieuwe achtbaan die de oude zal vervangen. De attractie komt over van het andere Franse pretpark Nigloland.

 

Parc de la Vallée gaat dit jaar verschillende nieuwe attracties openen. Op de Facebookpagina van het park staan er verschillende foto’s van de nieuwigheden. Zo is er onder andere een mini schommelschip aangekocht die de naam Bateau Pirate heeft gekregen. Een andere nieuwigheid is bijvoorbeeld een rondritje op verschillende kleurrijke diertjes.

Maar Parc de la Vallée zal ook een nieuwe achtbaan in huis halen nadat ze eind vorige jaar haar oude achtbaan verkocht. Deze wordt gedoopt tot Magic Pomme en is een kinderachtbaan met de gekende Big Apple / Wacky Worm lay-out die gebouwd werd door Pinfari.

De nieuwe achtbaan voor Parc de la Vallée is geen onbekende voor ons, want het is namelijk de oude Chenille van Nigloland die van 1997 tot en met 2019 in het park stond. De Chenille heeft Nigloland verlaten om plaats te maken voor een nieuwe attractie.

Het is niet de eerste keer dat Parc de la Vallée een achtbaan overkoopt van Nigloland. In 2018 kocht Parc de la Vallée de Bobsleigh achtbaan over van Nigloland die daar van 1995 tot 2017 in het park stond. Dit is een Schwarzkopf familiecoaster van het type City Jet 400.

De Bobsleigh achtbaan heeft een rijk verleden want voor Nigloland reisde deze nog rond in Zweden met de kermisexploitant Ring-Bingo AB en ook in Duitsland reisde de achtbaan nog rond maar dan met Müller-Brüne. Van 1981 tot en met 1983 stond deze in het Engelse pretpark Drayton Manor als Jumbo Jet. Daarvoor reisde de rollercoaster nog in Nederland onder Jan Kroon en daarvoor in Zwitserland met de exploitant Hermann Hablützel die de achtbaan aankocht in 1973.

 

Bron & Foto’s: Parc de la Vallée