Nigloland sluit opnieuw een achtbaan en opent in 2020 een nieuwe attractie

Het Franse pretpark Nigloland bevestigde de sluiting van haar achtbaan Chenille. Deze achtbaan, van het type Big Apple, moet plaatsmaken voor de nieuwe attractie die geopend zal worden in 2020. Het park heeft op de locatie alvast een bord gezet met enkele letters die een stuk onthullen van de naam voor deze nieuwigheid.

 

Volgend jaar sluit het Franse pretpark Nigloland opnieuw een van haar achtbanen. Na de Schwarzkopf coaster Bobsleigh, sluit nu ook de Big Apple-achtbaan Chenille. Deze achtbaan werd geopend in 1997 geopend en gebouwd door Pinfari.

De achtbaan moet plaatsmaken voor een gloednieuwe attractie, die naar alle waarschijnlijkheid de naam Noisette Express krijgt. Dit valt af te leiden van de aankondiging die in het park terug te vinden is. Momenteel werd nog niet bevestigd door het park om welk type attractie het gaat, maar meerdere bronnen schijnen te denken in de richting van een nieuwe familiale achtbaan. Het zou de eerste nieuwe achtbaan kunnen worden na de opening van Alpina Blitz in 2014.

 

Bron: Nigloland, RCDB

Foto’s: Nathan Gevaert – Themeparkfreaks.eu