Reportage: Efteling plaatst eerste treindelen van Max & Moritz

Gisterenochtend hadden we de eer en genoegen aanwezig te mogen zijn in de Efteling, waar de eerste treindelen van de dubbele achtbaan Max & Moritz op de baan geplaatst werden. Deze familiale attractie zal in het voorjaar geopend worden, maar een precieze datum is nog niet meegedeeld.

 

De familie-attractie Max & Moritz zal binnenkort bestaan uit twee Powered achtbanen, gebouwd door Mack Rides. De attractie neemt ons mee in het Duitse verhaal over twee kwajongens, genaamd Max & Moritz. Door de streken die de jongens uithalen komen de buren klagen bij de moeder Frau Schmetterling  die besluit hen op te sluiten in haar koekoeksklokkenwerkplaats. Wie plaatsneemt in de achtbaan zal als het ware mee met de jongens uit de werkplaats ontsnappen, maar wanneer het ritje afgelopen is, halen de jongens nog een extra streek uit: Moritz laat de pijp van hun leraar ontploffen waardoor de trein nóg een keer rond gaat. Max springt zo hard op een groot scheetkussen dat ook de andere trein een tweede ronde maakt.

 

Bouwvorderingen

Ondertussen plaatste men het eerste treintje op de baan, dit met de verzamelde pers als getuige. Ook aan de afwerking van de wachtrij en het stationsgebouw wordt volop gewerkt. Zo zal het pleintje voor de ingang van de baan je naar drie mogelijke ingangen leiden. De eerste zal gebruikt worden voor de mindervalide personen die een ritje willen maken. Zij zullen in het gebouw via een lift naar het perron geholpen worden. De tweede ingang brengt je naar de Single Rider ingang, waarbij je de treintjes mag opvullen, maar dit dan helemaal alleen. De derde ingang wordt de reguliere ingang. Deze splits aan het einde in de Max en Moritz kant, zodat je uiteindelijk zelf kan kiezen in welke treintje je terecht komt. De wachtrij bevat ook enkele grappige streken van de jongens waarvan het schetenkussenorgel waarschijnlijk het populairste zal worden.

 

 

Max & Moritz in cijfertjes

Max & Moritz is zoals vermeld een Powered Coaster van Mack Rides. Een treintje weegt ongeveer 1300 kg en bestaat uit één locomotief en negen treinstellen, deze zal plaats bieden aan 38 personen. De achtbanen zijn 6 meter hoog en 300 meter lang. Er zal een maximale snelheid bereikt worden van 36 km/u. De capaciteit van de totale attractie wordt gerekend op 1800 personen per uur. In totaal zullen de komende periode 500 testritten plaatsvinden vooraleer de attractie gekeurd wordt en mag openen.

 

De bouwfoto’s