Energylandia onthult treinen nieuwe achtbaan Abyssus

In het Poolse Energylandia krijgt nieuwe zone Aqualantis steeds meer vorm. Blikvanger wordt de achtbaan Abyssus. Het park heeft nu ook een eerste foto gedeeld van de treinen van de nieuwe sensatie.

Abyssus wordt een achtbaan van 1320 meter waarbij je twee keer gelanceerd zal worden. De Nederlandse fabrikant Vekoma staat in voor de bouw. De maximale hoogte is 38,5 meter. De topsnelheid zal 100 km/u bedragen. De baan zit vol met leuke bochtjes, heuvels, een hele reeks aan tunnels en interacties met het water rondom.

Voor het eerst deelt het park ook foto van een trein voor de nieuwe coaster. Deze heeft de vorm gekregen van een speedboot. Tijdens elke rit zal er plaats zijn voor 16 personen. Om veilig door de 4 inversies te komen wordt je vastgezet door schouderbeugels.

Op een andere foto zien we dat de track van de nieuwe achtbaan nog maar enkele stukjes mist. Eenmaal Abyssus klaar is zal het park starten met de bouw van een nieuwe Family Boomerang achtbaan waarvan we enkele dagen geleden een eerste glimp kregen te zien.

 

Bron en foto’s: Energylandia