Eerste onderdelen hoogste Starflyer ter wereld in de maak voor Skyline Park

Het Duitse pretpark Skyline Park kondigde onlangs de hoogste Starflyer ter wereld aan. Deze attractie is momenteel in de maak bij fabrikant Funtime, die foto’s deelde van de eerste onderdelen die weldra naar het park verscheept worden.

 

Bij Skyline Park zoeken ze dit jaar hoge hoogtes op met een gloednieuwe Star Flyer die alle records zal verbreken. Dit type attractie kan je het best vergelijken met een zeer uit de kluiten gewassen zweefmolen die je heel wat meters omhoog tilt. Het exemplaar dat Skyline Park dit jaar zal openen krijgt een hoogte van maar liefst 142 meter.

De bouw van deze attractie is in handen van de Australische/Oostenrijkse bouwer Funtime, waar de eerste onderdelen klaar liggen om verscheept te worden. Ook in het park wordt de bouwplek volop voorbereid. 

Skyline Park verslaat hiermee de hoogste Starflyer van Europa die momenteel te vinden is in Gröna Lund en die 121 meter hoog is, maar ook de hoogste ter wereld die terug te vinden is in Orlando. Deze laatste is 137 meter hoog en opende in 2018.

 

Voorbeeld Starflyer uit Plopsaland De Panne

 

Bron en foto’s: Skyline Park